About بیماری سلیاک خودایمنی
About بیماری سلیاک خودایمنی
Blog Article
● با گذشت زمان، برآمدگی های انگشت مانند در روده که مواد مغذی به نام پرز را جذب می کند، آسیب می بیند و جذب کلی را محدود می کند.
بنابراین افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند لازم است که برای بیماری سلیاک مورد آزمایش قرار بگیرند.
همچنین ممکن است کودکان مبتلا به سلیاک جثهای کوچکتر از حد طبیعی و بلوغ با تاخیر نیز داشته باشند. دیگر علائم رایج سلیاک در کودکان عبارتند از:
تنها راه اساسی که برای درمان این عارضه وجود دارد، رعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن است.
معمولا سلیاک در کودکان در سنین ۲ تا ۳ سالگی تشخیص داده میشود. اما چگونه تشخیص دهیم که کودک ما مبتلا به سلیاک است؟
● به گفته موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی، "هیچ اطلاعات فعلی نشان نمی دهد که عموم مردم باید برای کاهش وزن یا سلامتی بهتر رژیم غذایی بدون گلوتن داشته باشند."
وجود سنگ کیسه صفرا یا رسوب در کیسه صفرا، مقدار صفرایی که به روده شما می رسد را کاهش می دهد. این اختلالات نه تنها می توانند موجب ایجاد درد شوند بلکه یکی از علل ایجاد مدفوع زرد هستند.
آیا میدانستید که بیشتر مردم هر روز در یک زمان معین مدفوع میکنند؟ به طور متوسط، فردی که هضم سالمی دارد بین یک روز در میان تا سه بار در روز مدفوع می کند.
پوشش موضوعات روز و عبور آن از فیلتر تأیید پزشکی، مجله دکتردکتر را
اما شدت علایم بیماری سلیاک در نوزادان و کودکان نوپا بسیار ضعیف و قابل چشمپوشی است. به همین دلیل دلدرد و ناراحتی کودک پس از مصرف این مواد، معمولا با یک نفخ و دل پیچه ساده، بیماری سلیاک در نوزادان اشتباه گرفته میشود.
گاهی بیماران مبتلا به بیماری سلیاک دچار کمبود برخی مواد غذایی خاصی میشوند زیرا بدنشان این مواد را جذب نمیکند.
تنها روش درمان بیماری سلیاک در کودکان، حذف کامل گلوتن از رژیم غذایی کودک است. حذف گلوتن از رژیم غذایی باعث میشود که پرزهای روده بهبود یافته و بتوانند مجددا مواد مغذی را به طور مناسب جذب کنند. پزشک به شما آموزش میدهد که چگونه گلوتن را حذف کرده و در عین حال یک رژیم غذایی مغذی و سالم داشته باشید. همچنین نحوهی مطالعهی برچسب مواد غذایی و تشخیص مواد غذایی و محصولات دارای گلوتن را نیز به شما آموزش میدهد.
با این حال، شواهد اکنون نشان می دهند که مقادیر متوسطی از جو به طور کلی بی خطر هستند، مشروط بر اینکه گلوتن جو در طول فراوری حذف شده باشد.
خانه » مشکلات گوارشی » بیماری سلیاک در کودکان: علت، علائم، تشخیص، عوارض و درمان